Zajednički promotivni nastupi Grada i Turkish Airlinesa s naglaskom na Bliski i Daleki istok

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sa suradnicima održao je danas sastanak s Uğurom Cantimurom, generalnim direktorom Turkish Airlinesa za Hrvatsku na temu detaljnije zajedničke promocije nedavno uspostavljenog leta Istanbul – Dubrovnik s posebnim naglaskom na zimsko razdoblje.

 Direktor Turkish Airlinesa Cantimur pohvalio se kako su u prvih 20 dana od uspostave leta prodali 20.000 karata, od čega 30% na turskom tržištu, ostatak na američkom i bliskoistočnom, što je nadmašilo njihova očekivanja po kojima bi do kraja godine prodali oko 25.000. Gradonačelnik Vlahušić izrazio je zadovoljstvo već postignutim uspjehom ove linije te najavio zajednička nastupanja na tržištima Indije, Kine i Bliskog istoka po uzoru na nedavni posjet i prezentacije u Seulu u Južnoj Koreji.

Gradonačelnik je iznio namjeru da se na godišnjoj razini u 50.000 karata uključi i Dubrovačka kartica kao posebna ponuda za goste koji dolaze ovom linijom, a takva bi se ponuda nudila sutra i svim drugim kompanijama koje bi direktno dovodile goste u Dubrovnik.

Također, gradonačelnik je dao nalog direktorici Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romani Vlašić i pročelniku Vlahu Margaretiću da u svojim uredima odrede službenike koji će se profesionalno baviti promocijom Grada na bliskoistočnom i dalekoistočnom tržištu.