Četvrtak, svibanj 23
  Zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić posjetila je danas dubrovačko rodilište te obišla i darivala prvo dijete rođeno u 2016. godini u Gradu Dubrovniku.

  Djevojčica Nicole Zvono rođena je  1. siječnja u 3.44 sati, a zamjenica Šimac  Bonačić čestitala je mami Andrei u ime Grada Dubrovnika i poželjela brz oporavak i sve najbolje u godini koja je pred njima.

  Grad Dubrovnik kao mjeru obiteljske i pronatalitetne politike roditeljima novorođene djece isplaćuje novčani dar, za prvo dijete 1.500 kuna, za drugo dijete 2.500 kuna, za treće dijete 4.000 kuna, za svako daljnje dijete 1.500 kuna, a za  svako  novorođeno  dijete  u  povijesnoj  gradskoj  jezgri  i  na  području  Elafitskog otočja  te  s  područja  Dubravice,  Gromače,  Kliševa,  Ljubača,  Mravinjca,  Mrčeva, Osojnika,  Šumeta,  Knežice,  Čajkovice  i  Petrova  Sela isplaćiva se iznos od 10.000,00 kuna.

  Zbog svjesnosti o lošem natalitetu u Hrvatskoj, Grad Dubrovnik mjerama obiteljske politike pokušava indirektno utjecati na stvaranje bolje demografske slike. Prioritet gradske uprave su dječji vrtići i predškolski odgoj, te se radi na poboljšanju i provođenju mjera subvencije podstanarstva, programa koji se provode u suradnji sa  Zavodom za zapošljavanje i svih onih mjera koje pridonose osiguranju uvjeta za sigurnost budućih roditelja.

  Podijeli

  Komentiraj