Nakon iznimno uspješnog drugog Dubrovačkog zimskog festivala, Grad Dubrovnik je povodom Uskrsa ponovno odlučio okupiti mnoštvo različitih događanja pod istu kapu i prirediti prvi „Uskrs u Gradu“. Gradonačelnik Andro Vlahušić i pročelnik Vlaho Margaretić na konferenciji za medije predstavili su ovogodišnji „pilot-projekt“, koji je započeo 18. ožujka, a trajat će do 29. ožujka.

  „Uskrs u Gradu“ obuhvatit će niz zabavnih, kulturnih, gastronomskih, sportskih i umjetničkih događanja. U program su uključeni svi, od Dubrovačke biskupije do ustanova u kulturi Grada Dubrovnika, Turističke zajednice, udruga i sportskih klubova, rekao je gradonačelnik. Osvrnuo se i na uspjeh Zimskog festivala, te najavio kako će se po sličnom modelu organizirati i „Uskrs u Gradu“.
  -Zimskim festivalom uspjeli smo hladnu dubrovačku zimu pretvoriti u toplu i posjećenu, prvo za građane, a potom i za posjetitelje, rekao je gradonačelnik Vlahušić te dodao kako ova manifestacija zaokružuje Zimski festival, Advent u Gradu i Dubrovački karnevo.
  Pročelnik Margaretić rekao je kako se s ovim programom definira vansezonski sadržaj i za građane i za turiste. „Uskrs u Gradu“ započeo je simbolično uz prigodne svjetlosne dekoracije  i nova zaštitna lica na Stradunu koja su već osvojila simpatije, a ovogodišnji program predstavlja smjernice kojima će se krenuti naredne godine, dodao je pročelnik.
  Kroz tradicionalne radionice svi zainteresirani moći će se uključiti u program „Uskrsa u Gradu“, a za najmlađe sugrađane sigurno će najzanimljivija biti potraga za čokoladnim jajima na Lokrumu sa uskršnjim zekom, u četvrtak 24. ožujka.
  Program na Lokrumu održavat će se i za vikend, pa je besplatan prijevoz brodom do Lokruma i natrag osiguran u subotu i nedjelju, 26. i 27. ožujka od 10 do 16 sati.

  Podijeli

  Comments are closed.