Prošlo je 10 godina od jednog od najvećih gafova BBC-ja. Ovaj medijski gigant prisjetio se toga dana kada je muškarac Guy Goma slučajno dao intervju njihovoj novinarki Karen Bowerman iako se radilo o čovjeku koji je došao na razgovor za posao.

  Guy Goma, inače računalni tehničar, pojavio se na recepciji BBC-ja, ali ne kao gost u emisiji već kao osoba koja je pozvana na intervju za posao. Naime, zbog malog nesporazuma, Gomu su zamijenili s ekspertom za tehnologiju Guyem Kewneyem. Producent je zeznuo stvar jer je otišao na krivu recepciju i doveo Guya, ali ne Kewneya. Imao je peh da su oba čovjeka koja su toga dana došli u studio imala isto ime.

  Voditeljica Karen Bowerman nije ni slutila što se dogodilo nego je počela muškaraca bombardirati pitanjima, a on je kako se vidi u videu, ostao vrlo iznenađen kamerama i rasvjetom, a nervozu su odavali i duboki uzdasi. Goma je shvatio što se zapravo događa kada ga je voditeljica predstavila kao Guya Kewneya.

  Dok je Goma pokušavao zadržati prisebnost, Karen ga je pitala: “Jeste li iznenađeni današnjom presudom?”. Guy, inače iz Republike Kongo uspio se snaći i odgovorio je: “Ja sam vrlo iznenađen kada sam vidio današnju presudu”. Karen ga je nastavila ispitivati, a uspio se vrlo dobro snaći kod pitanja o Appleovim sudskim slučajevima . Njegova predviđanja, začudo, prije deset godina, bila su vrlo razborita, piše The Sun.

  Goma nažalost nije dobio posao zbog kojeg je i došao u studio BBC-ja, ali je postao prava legenda, a intervju s njim i danas slovi kao jedna od najvećih grešaka ispred televizijskih kamera.

  net.hr

  Podijeli

  Comments are closed.