Gradonačelnik suglasan s povećanjem cijena ulaznica za gradske zidine

Gradonačelnik Andro Vlahušić dao je danas suglasnost Društvu prijatelja dubrovačke starine na izmjenu cijena ulaznica za gradske zidine u 2017. godini.

Malo vijeće Društva prijatelja dubrovačke starine dalo je prijedlog da cijena pojedinačne ulaznice za odrasle umjesto dosadašnjih 120,00 kuna iznosi 150,00 kuna (uključujući i Lovrijenac), a ulaznica kupljena u izložbeno-prodajnom prostoru Društva na Širokoj ulici umjesto 120,00 iznosila bi 135,00 kuna.
Turističke agencije bi svoje voucher ulaznice mogle podignuti isključivo u izložbeno-prodajnom prostoru DPDS-a na Širokoj ulici i cijena bi im umjesto dosadašnjih 120,00 kuna također iznosila 135,00 kuna. Cijene ulaznica za djecu, studente, branitelje i invalide bi umjesto dosadašnjih 30,00 kuna iznosila 50.
Sve ulaznice vrijede i za Lovrijenac, dok se cijena pojedinačne ulaznice za Lovrijenac mijenja s dosadašnjih 30,00 kuna na 50,00 kuna.

Gradonačelnik Vlahušić rekao je kako pozdravlja odluku Društva prijatelja dubrovačke starine za koju je trebalo šest godina uvjeravanja da bi prihvatili tržišni pristup prodaji ulaznica. S novom cijenom i brojem posjetitelja potencijal Dubrovačkih zidina je 150 milijuna kuna, a uvođenjem večernjih obilazaka taj potencijal povećao bi se za dvadesetak posto.
Također, gradonačelnik traži od Gradskog vijeća Grada Dubrovnika sazivanje posebne sjednice o gospodarenju zidinama, s obzirom na njihovu vrijednost u životu Grada, a upravnim vijećima JU Rezervat Lokrum i Dubrovačkih muzeja dat će preporuku da u narednom vremenu cijene svojih ulaznica usklade s novim cijenama za zidine.