9 boljki koje će banane ukloniti bolje od bilo koje tablete

Nikada više nećete gledati na banane istim očima nakon što doznate koliko su zdrave i nakon što vidite razloge zbog kojih biste ih trebali češće imati na jelovniku.

1. Stres

Drže pod kontrolom krvni tlak, daju vam energiju, reguliraju probavni sustav, a sadrže i triptofan, koji može pomoći da se opustite, piše Viralnova.

2. Rashladit će vas

Vjerovali ili ne, banane mogu smanjiti tjelesnu temperaturu, djelomično vas hladiti za vrijeme groznice ili ljeti.

3. Žgaravica

Iako stručnjaci još nisu sa sigurnošću utvrdili zašto, banane mogu djelovati kao prirodni antacid koji neutraliziranjem želučane kiseline brzo i efikasno dovodi do smanjenja tegoba sa žgaravicom.

4. Probava

Muči vas zatvor? Pojedite bananu.  One su odličan izvor dijetalnih vlakana koja su potrebna za uspješno eliminiranje tvari iz organizma. Bogate su pektinom pa pomažu probavu. Potiče se izbacivanje toksina i teških metala iz tijela.

5. Krvni tlak

S obzirom da su banane odličan izvor kalija, mogu pomoći sniziti krvni tlak.

6. Energija

Pojedete li bananu prije vježbanja, unijet ćete u tijelo potrebnu energiju. One su izvor tirozina, vitamina B6 i prirodnih šećera, a sve to će vam pomoći da prštite od energije.

7. Anemija

Anemija, koja je nedostatak hemoglobina, je čest poremećaj u krvi. Zbog toga, između ostalog, često možete osjećati umor. Da bi se vaše anemična tijelo oporavilo, jedite banane jer su odličan izvor željeza.

8. Čir na želucu

Nezrele banane mogu povećati sluz u probavnom traktu. Ta sluz stvara zaštitni sloj u želucu koji može pomoći kod tegoba sa čirem.Uglavnom, ako imate problema sa želucem, jedite banane!

9. Depresija

Banane mogu pomoći u prevladavanju depresije zbog visoke razine triptofana, koji se pretvara u serotonin, neurotransmiter sreće.