Ponedjeljak, prosinac 4

  Župan Nikola Dobroslavić i pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrb Dario Kulišić održali su danas radni sastanak na temu unaprijeđenja zdravstvene zaštite na otoku Mljetu.

  Sastanku su nazočili načelnik općine Mljet Đivo Market, ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan, ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu Luka Lulić te liječnica obiteljske medicine u koncesiji na otoku Mljetu Sandra Benković i stomatologinja Sanja Trutina Trogrlić.

  Razgovaralo se o problemima u organizaciji primarne zdravstvene zaštite na otocima, potrebi njenog unaprijeđenja te organizaciji zdravstvenih ambulanti na otoku Mljetu. Također, razgovaralo se o problemu organiziranja turističke ambulante i sanitetskog prijevoza.

  Župan je kazao kako je Dubrovačko-neretvanska županija svjesna specifičnosti otočne populacije, međutim istaknuo je nužnost izjednačavanja zdravstvenog standarda na otocima i ostatku Županije.

  Dogovoreno je kako će uređenje stana liječnika na Mljetu financirati Dom zdravlja Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija, a troškove smještaja Općina Mljet i Dom zdravlja.

  Podijeli

  Comments are closed.