Četvrtak, svibanj 23

  Župan Nikola Dobroslavić primio je u posjet američkog veleposlanika Kennetha Mertena i tajnika gospodarskog odjela veleposlanstva SAD-a u Republici Hrvatskoj Michaela Romana Rouseka.

  Tom prigodom razgovarali su o ekonomskom i gospodarskom razvoju Dubrovačko – neretvanske županije. Župan Dobroslavić upoznao je goste s važnosti gradnje Pelješkog mosta za prometno povezivanje Dubrovnika s ostakom Hrvatske, a koji bi rješio problem prometne izoliranosti krajnjeg juga te naglasio kako Dubrovačko-neretvanska županija podržava ulaganja u razvoj Zračne luke Dubrovnik. Također, Župan je izrazio zadovoljstvo ulaganjima u turizam na području Županije te iznio pripremu projekta Kongresnog centra za koji je izrađena studija.
  Na sastanku se razgovaralo i o istraživanjima nafte i plina u akvatoriju Dubrovačko – neretvanske županije pri čemu je Župan istaknuo probleme po pitanju sigurnosti, utjecaja na turizam i okoliš, a na koje je Županija upozorila u javnoj raspravi.

  Veleposlanik Merten je iznio zadovoljstvo da je ponovno u Dubrovniku. Također, izrazio je želju da se za Dubrovnik uvedu avionske linije iz Sjedinjenih država te je kazao kako su američke kompanije zainteresirane za ulaganja u Dubrovačko-neretvansku županiju, a jedna kompanija i za istraživanja nafte i plina.
  Podijeli

  Komentiraj