Čitatelji čuvenog američkog magazina proglasili Hrvatsku svjetskom destinacijom 2016.!

Američki poznati turistički magazin Travel and Leisure (T+L) proglasio je u ponedjeljak Hrvatsku ‘svjetskom destinacijom godine’ na temelju najvećeg broja online glasova čitatelja.
Hrvatska je u glasovanju čitatelja, koje se odvijalo krajem listopada i početkom studenoga, osvojila 28 posto ukupnih glasova, ‘ostavivši’ iza sebe Portugal na drugom mjestu sa 24 posto glasova te na trećem Pittsburgh.

Portugal prvi po izboru urednika
Iako drugi po glasovima čitatelja, Portugal je prema izboru uredništva magazina Travel and Leisure (T+L) destinacija godine. U nominaciji magazina za destinacije godine 2016. bile su još Havaji, Pariz, Novi Zeland, Island, Rio de Janeiro i drugi, a lanjski pobjednik u glasovanju čitatelja bila je Kuba.
Opisujući Hrvatsku, magazin T+L naziva ju ‘draguljem u kruni Mediterana’ koji je ove godine bio jedno od najintrigantnijih mjesta za posjetiti. Ističu ljepote gradova Splita i Dubrovnika, čija je fotografija cijelo vrijeme glasovanja bila i istaknuta na portalu predstavljajući Hrvatsku.

Hrvatska nije samo ‘filmski set’
Podsjećaju da je izboru Hrvatske pogodovao i serijal ‘Igre prijestolja’ koji je dijelom sniman upravo u Dubrovniku, ali napominju da Hrvatska nije samo zanimljiva kao ‘filmski set’ nego da ima puno više od toga.
U opisima spominju urbanost i bogatu povijest glavnog grada Zagreba, ali i Šibenika te Hvara, Mljeta, Korčule i drugih otoka kao i nacionalne parkove koje preporučuju za posjetiti.
Magazin T+L također ističe Istru s odličnom ponudom agroturizama i vina, dalmatinsku obalu, i općenito ponudu raznovrsne dobre hrane, posebice domaćih sireva i maslinovih ulja. Naglašavaju da je zadnjih godina turizam u Hrvatskoj doživio ‘bum’. T+L je mjesečnik koji ima oko 5 milijuna čitatelja.

net.hr