Ponedjeljak, lipanj 24

  Završen je glavni projekt nove sportske multifunkcionalne dvorane. Projekt je izrađen u ugovorenom roku, a sljedeći korak je ishođenje građevinske dozvole, čiji će se zahtjev predati idućeg tjedna, javljaju iz gradske uprave,

  Dvorana će biti izgrađena od strane tvrtke KAP4 d.o.o. iz Zagreba, s kojom je ugovor potpisan prošle godine. Ukupna vrijednost ugovora iznosi 3.681.250,00 kuna s PDV-om.

  Multifunkcionalni objekt će se sastojati od dvije podzemne i dvije nadzemne etaže, s ukupnom površinom od oko 20000 m2. U dvorani će biti dvije natjecateljske dvorane i nekoliko pomoćnih dvorana za klubove, a gledalište će moći primiti između 3840 i 4384 gledatelja, ovisno o postavkama tribina. Podzemna garaža s dvije etaže će imati kapacitet od 385 parkirališnih mjesta za osobne automobile. Dvorana će se koristiti ne samo za sport, već i za kongrese, koncerte i druge kulturne događaje.

  Izgradnjom ove nove dvorane i obnovom postojeće dvorane u blizini, Dubrovnik će dobiti dvoranski kompleks, prvi takve vrste u Europi. Ovo će omogućiti da u budućnosti budemo domaćin brojnim svjetskim natjecanjima u dvoranskim sportovima, navedeno je na stranicama Grada Dubrovnika.

  Podijeli

  Komentiraj