FINALE Kamen mali – Penatur

Budući je loša vremenska prognoza za vikend, završnica se neće igrati u Portu u nedjelju, 16. kolovoza. Prvi slobodan termin je srijeda, 19. kolovoza… Međutim, hoće li se igrati 19. kolovoza ili tek onaj tamo vikend, više bi se trebalo znati u petak, 14. kolovoza
Kamen mali i Penatur će igrati finale, a Kokoti i Palace za treće mjesto. Oba polufinala odigrana na Dančama bila su itekako zanimljiva. U prvom su Kokoti poveli s 2:0, vodili u trećoj sa 4:3. Kamen mali je izjednačio pogotkom Nikše Vragolova 52 sekunde prije kraja treće četvrtine, a pogotkom Mija Vojnića dvije minute i 22 sekunde prije kraja utakmice stigao do finala. Imali su Kokoti u posljednjim sekundama igrača više. Pogodili su vratnicu te o tome tko će u finalu nisu na kraju odlučivali četverci.
U drugom polufinalu Palace je poveo s 1:0 nakon 16 sekundi igre. Potom je promašivao igrača više, jedan za drugim, a Penatur je to kažnjavao. Pilari su nanizali četiri pogotka (vodstvo 4:1). Palace je stigao do pogotka zaostatka (4:3). Penatur je vodio s 5:3, 6:4, 7:5 i 8:6. Palace je tri puta bio na minus jedan (5:4, 6:5 i 7:6). Palace je realizirao prvog igrača više, a potom se ispromašivao… Plus, vrlo brzo su igrači Penatura upali u probleme s isključenjima: Željko Mage je zaradio drugo sredinom prve četvrtine, Mijo Klečak krajem druge… S druge strane dvije je imao Daniel Zonić.
Nisu bili idealni uvjeti na Dančama. Bilo je mora i prvu i drugu utakmicu. Međutim, uoči utakmice na prste jedne ruke su se mogli izbrojiti oni koji su bili za odgodu.
Na kraju, u finalu Kamen mali, prvak iz 2013. godine te Penatur, koji je bio najbolji 2010. godine. Za broncu će igrati Palace i Kokoti, zanimljivo, brat protiv brata. Pavo Čučka igra za Palace, a Jure Čučka za Kokote.
Jedino je sad pitanje kad će se igrati utakmica za treće mjesto i finale? Zna se kako neće u nedjelju, 16. kolovoza (loša je vremenska prognoza) te kako finale neće biti prije srijede, 19. kolovoza. Moglo bi se dogodit da se igra tek onaj tamo vikend, u subotu ili nedjelju, 22. ili 23. kolovoza jer igrati radnim danom, početi utakmicu za treće mjesto u 15.15 sati, to ne bi bilo dobro. Više bi se trebalo znati u petak, 14. kolovoza.Glavni turnir, polufinala

Kamen mali – Kokoti 5:4
Danče/sudac: Nikola Curić (Dubrovnik)
KAMEN MALI: Nikola Maškarić, Andi Drobac, Mijo Vojnić (3), Vlaho Rajčević, Nikša Vragolov (1), Dinko Guljelmović, Mihajlo Vragolov, Andrej Drobac (1), Goran Jerković, Pero Banac.
KOKOTI: Paulo Mihović, Sebastian Garbin, Petar Basor, Nikša Matušić, Krešimir Barišić, Cvijeto Radović, Jure Čučka, Ivan Knežević, Mateo Škurla (2), Paulo Čulić, Toni Monković (2), Nino Glumac.

Četvrtine: 1:2, 1:0, 2:2, 1:0.

Palace – Penatur 6:8
Danče/sudac: Nikola Curić (Dubrovnik)
PALACE: Tomo Sjekavica, Ivan Bilić, Đino Radić (1), Marijo Rašica (1), Pero Sjekavica, Ognjen Dabelić, Pavo Čučka (2), Jadran Bijelić, Lukša Buconić (1), Tomislav Vuksanović, Daniel Zonić, Toni Peraić, Hrvoje Puh (1), Haris Zelentrović.
PENATUR: Antonio Obuljen, Darko Surla (2), Antonio Milat, Ivan Boban (1), Željko Mage, Igor Ivanković (1), Dado Marković (1), Željko Margaretić (2), Mijo Klečak (1), Dinko Rizzi, Milo Leoni. Gorazd Surla.
Četvrtine: 1:3, 3:2, 1:2, 1:1.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.