Grad se zahvalio “Supernovi”, u gradnju nogometnog stadiona samostalno

Sastanak klubova vijećnika u Gradskom vijeću na temu nogometnog stadiona u Lapadu održan je danas u Maloj vijećnici. Uz Mara Kristića (KLGB), Matiju Čale Mratović (HNS i partneri), Mladena Gojuna (SDP), Lukšu Matušića (DDS) i predsjednika GV-a Mata Frankovića (HDZ i partneri), sastanku su nazočili pročelnici Miho Katičić i Silva Vlašić, te ravnatelj JU Sportski objekti Dubrovnik Lukša Klaić.

Nakon što je početkom srpnja austrijska tvrtka Supernova predstavila idejno rješenje stadiona u Lapadu, koje bi se gradilo prema modelu javno-privatnog partnerstva, dostavljena je i maketa budućeg zdanja u mjerilu 1:500.

Na današnjem sastanku prevladalo je mišljenje, iskazano i nakon predstavljanja u srpnju, da je rješenje „Supernove“, koje stadion smješta na krov zdanja i kombinira ga sa 30.000 kvadrata komercijalnih sadržaja i garažom od 900 mjesta, predimenzionirano i da volumenom nije primjereno lokaciji.

Dogovoreno je da će Grad Dubrovnik samostalno krenuti u investiciju gradnje središnjeg gradskog nogometnog stadiona na istoj lokaciji, kako je definirano GUP-om. U Gospinom polju mogu se napraviti dva kvalitetna nogometna terena, dok bi se četvrti izgradio na glavici Babinog kuka u sklopu budućeg atletskog stadiona.

Postignut je konsenzus da bi četiri nogometna terena, uključujući centralni objekt stadiona, zadovoljili potrebe nogometne infrastrukture u sljedećih 15 godina, te postavili temelje za razvoj sportskog turizma

Za praćenje ovih investicija oformit će se posebno povjerenstvo Gradskog vijeća, dok će nositelj aktivnosti biti Javna ustanova.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.