Gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća prosvjedovali pred donjom postajom žičare

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić (HNS), u društvu svojih zamjenika, te predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković (HDZ) u četvrtak su na donjoj postaji žičare zajedno ukazali na nužnost što hitnijeg rješenja problema koncesije za žičaru i plaćanja koncesijske naknade.

U simboličnom prosvjedu sudjelovali su vijećnici HNS-a Nenad Vekarić i Ivana Lazarević, vijećnica HDZ-a Marijeta Hladilo, te vijećnica DDS-a Doris Lepeš Matić i vijećnik HSU-a Ivo Jadrušić.

-„Mi poštujemo Lukšić grupu i ono što oni rade za Grad. Oni žičaru dobro vode, dobar su poslodavac, ali žičara već šest godina posluje bez koncesij. Očekujemo da se cijela zavrzlama riješi do 8. srpnja kada istječe godišnje odobrenje za rad žičare. Interes Grada je na prvom mjestu“, rekao je Vlahušić, dodavši kako je ovo djelomično prosvjed i protiv ministarstava.

Podsjetimo, Ministarstvo financija Republike Hrvatske odbilo je dati pozitivno mišljenje na Zaključak Gradskog vijeća o utvrđivanju koncesijske naknade iz listopada 2015. godine, a koje je potrebno da bi isto tijelo moglo usvojiti Ugovor o koncesiji. Zaključak Vijeća prethodno je, sukladno zakonskoj proceduri, dobio svjetlo od Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom i Ministarstvom prometa, pomorstva i veza.

Franković je kazao kako bi društveno odgovorno poslovanje trebala biti osnova svih tvrtki.-„Excelsa nekretnine bi osim što puni svoje račune trebala i doprinositi na druge načine. Svjedoci smo društveno neodgovornog poslovanja. Ako nisu u mogućnosti plaćati koncesiju, neka izgrade igralište poput Konzumovog u Lapadu. Neka daju novac za vrtić”, rekao je Franković.