Četvrtak, svibanj 23
  Uz potporu Grada Dubrovnika, u organizaciji Udruge dr. Ante Starčević iz Tovarnika, u petak 17. lipnja s početkom u 20:30 sati u kinu Sloboda održat će se premijera dokumentarca SVE JE BIO DOBAR SAN (Le “Frenchie” de Vukowar) redatelja Branka Ištvančića, koji i kod struke i publike izaziva veliki interes i pohvale. 

  Iz Grada Dubrovnika, pozivaju braniteljske udruge, predstavnike javnog, društvenog i političkog života Grada, te zainteresiranu javnost i građane, da nazoče svečanoj premijeri filma. Ulaz u kino je slobodan. Premijeri 90-minutnog filma ‘Sve je bio dobar san’ prisustvovati će i ekipa samog dokumentarca, redatelj Branko Ištvančić i producent Antun Ivanković.

  Priča o Jean-Michelu Nicolieru, dostojna antičke tragedije, ispripovijedana je filmskim jezikom dokumentarca iz vizure njegove majke koja još traži posmrtne ostatke tijela svojega sina.

  Potresan, intiman i dirljiv dokumentarac ‘Sve je bio dobar san’ proučava događaje iz vremena početka rata u Hrvatskoj, dolazak mladog francuskog dragovoljca Jean-Michela Nicoliera u Hrvatsku, njegovu borbu, tragiku obrane grada Vukovara kao i mučeničku smrt na Ovčari, a sve kroz emotivnu vizuru njegove majke Lyliane Fournier koja u filmu traga za informacijama kako bi došla do posmrtnih ostataka svog sina te ga dostojno pokopala. Neutješna, ali ponosna majka prisjeća se svog sina i njegove mladosti i pokušava otkriti razloge zbog kojih je otišao iz rodnog Vesoula na hrvatsko ratište. Sa svojim drugim sinom Paulom odlazi u Vukovar u potragu za istinom o posljednjim danima života njezina sina kojeg su tzv. JNA i srpske paravojne jedinice izvukle iz hangara na Ovčari i pogubile. Film koji na posve drugačiji način progovara o Domovinskom ratu.

  Podijeli

  Comments are closed.