Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić susreo se u srijedu s voditeljima i trenerima tenis kluba „Ragusa“ i njihovim gostom, slavnim tenisačem Goranom Ivaniševićem, osvajačem Wimbledona i današnjim trenerom Marina Čilića.

  Osnovna tema razgovora u Tenis centru Dubrovnik bila je razvoj ovog sporta na gradskom području i unapređenje uvjeta za trening, prvenstveno mladih uzrasta, a voditelji TK „Ragusa“  Pasko i Pero Barović gradonačelniku su iznijeli detaljno pripremljen program takvog jednog projekta.

  Gradonačelnik se ovom prilikom osvrnuo na planove Grada Dubrovnika za ulaganjima u sportsku infrastrukturu. Natkrivanjem po dva teniska terena u Gospinom polju i Uvali Lapad osigurali bi se uvjeti za cjelogodišnji rad. U Tenis centru Dubrovnik u planu je i gradnja novog, ukupno petog, terena, dok bi se dva terena pretvorila u betonske. Na taj način u Gospinom polju mogli bi se pripremati i vrhunski tenisači za svjetska natjecanja prema posebnim uvjetima.

  Gradonačelnik je također napomenuo da su proračunom za 2015. godinu predviđena sredstva u iznosu od 600.000 kuna za sufinanciranje prijevoza sportskih klubova na natjecanja u Hrvatskoj i inozemstvu. Prema projekcijama za iduće dvije godine proračunska sredstva za ovu namjenu povećat će se na 1.200.000 kuna godišnje.

  Goran Ivanišević i ove godine u Dubrovniku boravi u sklopu održavanja godišnjeg Ljetnog tenis kampa Dubrovnik i to u ulozi gostujućeg trenera. Ivanišević smatra da Dubrovnik, uz spomenuta ulaganja, ima uvjete za postati rasadnik teniskih zvijezda, dokaz čega su i recentni uspjesi Ane Konjuh, te podržava napore tenis klubova i Grada po ovom pitanju.

  Gradonačelnik Vlahušić predložio je održavanje novog radnog sastanka s predstavnicima tenis klubova „Ragusa“ i „Dubrovnik“, ali i ostalim čimbenicima na polju sporta, od Javne ustanove Sportski objekti, preko Dubrovačkog saveza sportova pa do nadležnog gradskog upravnog odjela.

  Podijeli

  Komentiraj