Grammyjevac Gregory Porter, jazz, soul i gospel pjevač i skladatelj, nastupit će na 66. Dubrovačkim ljetnim igrama u subotu, 15. kolovoza s početkom u 21:30 sati na taraci tvrđave Revelin.

    Nastup američkog jazz glazbenika Gregoryja Portera, čiji je album „Liquid Spirit“ u izdanju Blue Note Recordsa lani nagrađen prestižnom nagradom Grammy u kategoriji Najboljeg vokalnog jazz albuma, večer je koja se ne propušta, dobro znaju svi ljubitelji jazza. Kritičari pišu o njegovoj ogromnoj vokalnoj snazi, bogatom tonu i suptilnoj kontroli interpretacija koje se  kreću između jazza i soula, a nazivaju ga i vokalnim nasljednikom Nat King Colea. Njegov vokal opisuju kao topao i puten bariton s uzvišenošću stare jazz škole kakav se više ne čuje često. Porter je na zadnjoj dodjeli nagrada Grammy bio nominiran i u kategoriji Najbolje tradicionalne R&B izvedbe za skladbu „Hey Laura“ s istog, nagrađenog albuma „Liquid Spirit“, a u obje kategorije – jazz i R&B – imao je nominacije za Grammyja i s prethodna dva albuma: „Water“ i „Be Good“. Njegov nastup na 66. Dubrovačkim ljetnim igrama održava se pod pokroviteljstvom Siemensa i Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država, Zagreb.

    Uz Portera će na Revelinu nastupiti vrhunski jazz glazbenici: Yosuke Sato na saksofonu, Chip Crawford na klaviru, basist Jahmal Nichols i Emanuel Harrold na bubnjevima.

    Ulaznice su dostupne online na internetskim stranicama Igara www.dubrovnik-festival.hr, na prodajnim mjestima u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), na Stradunu, Multimedijalnom centru Visia, Kulturno–informativnom centru u Luži te jedan sat prije početka izvedbe na blagajni na ulazu.

    Podijeli

    Komentiraj