Ponedjeljak, srpanj 22

  Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić boravi u Helsinkiju na redovnoj godišnjoj skupštini međunarodnog udruženja LUCI (Lightning Urban Community International), koja se u glavnom gradu Finske održava od 23. do 27. rujna.
  Gradonačelnik je u srijedu sudjelovao u radu Izvršnog odbora udruženja koje okuplja 70 svjetskih gradova, dok je u četvrtak u funkciji blagajnika pred Skupštinom prezentirao izvještaj o financijskom stanju organizacije u posljednjem jednogodišnjem razdoblju. Skupština je također usvojila proračun za 2016. godinu.

  Izvrsni odbor LUCI-a, kojeg uz Dubrovnik cine predstavnici Eindhovena (Nizozemska), Glasgowa (Škotska), Lyona (Francuska), Jyvaskyle (Finska), Leipziga (Njemačka), Seoula (Južna Koreja) i Ghenta (Belgija), raspravljao je o planovima za 2016., te nizu evenata koje LUCI organizira ili u kojima sudjeluje. Ovom prilikom predstavljeni su i nove članice LUCI-a, među njima i Oulu, jedan od najsjevernijih europskih gradova. Idući LUCI AGM održat će se u Seoulu.

  Podsjetimo, posljednja godišna skupština (LUCI Annual General Meeting) održana je u Dubrovniku u studenom 2014. godine. Tom prilikom izabrano je novo vodstvo ovog udruženja, Grad Dubrovnik je ušao u Izvršni odbor, dok je gradonačelnik Vlahušić imenovan blagajnikom LUCI-a.

  LUCI je udruga koja okuplja gradove i stručnjake iz područja rasvjete iz cijelog svijeta s ciljem razmjene iskustava pri korištenju rasvjete kao glavnog alata za urbani, društveni i gospodarski razvoj gradova, uz osobit naglasak na energetsku učinkovitost i utjecaj rasvjete na okoliš. Udruga je osnovana 2002. godine po nalogu Grada Lyona, a danas broji više od 100 članova, od toga 70 gradova iz cijelog svijeta te 40 pridruženih članova – tvrtki, sveučilišta, light dizajnera, arhitekata i neovisnih stručnjaka za rasvjetu.

  Podijeli

  Komentiraj