Četvrtak, svibanj 23

    U nastavku programa „HRT pamti Dubrovačke ljetne igre“ na 67. Dubrovačkim ljetnim igrama, bit će prikazana snimka koncerta baritona Lea Nuccija sa Zagrebačkim solistima iz 2003. godine, sutra s početkom u 21:30 u ljetnom kinu Slavica. Ovom posljednjom projekcijom iz programa, nastavlja se obilježavanje 40 godina nagrade Orlando koju za najbolja ostvarenja u dramskom i glazbenom programu Igara dodjeljuje Hrvatska radiotelevizija. Ulaz na projekciju je slobodan.

    Riječ je o snimci koncerta održanog u atriju Kneževa dvora, 31. srpnja 2003. godine, na 54. Igrama. Uz uglednog baritona Lea Nuccija te sjajne Zagrebačke soliste, nastupili su i pijanist Paolo Marcarini, flautistica Renata Penezić, klarinetist Milko Pravdić, fagotist Ivica Gašparović, hornist Ivica Novak te trubač Vedran Kocelj, pod dirigentskom palicom maestra Vjekoslava Šuteja. Repertoar koncerta sastojao se od opernih arija, pretežno talijanskih skladatelja.

    Još jedna ljetna večer u kinu Slavica bit će povijesna šetnja arhivom Hrvatske radiotelevizije i bogatom prošlošću Dubrovačkih ljetnih igara. Povratkom na 54. Igre, zaokružuje se obilježavanje 40 godina nagrade Orlando na 67. Igrama.

    Podijeli

    Comments are closed.