Ponedjeljak, lipanj 24
  Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić nazočio je danas sjednici Povjerenstva za predmet javna garaža na Ilijinoj glavici održanoj danas u Maloj vijećnici Grada Dubrovnika.

  Sjednici su nazočili i predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković, te vijećnici Maro Kristić, Ljubomir Nikolić, Esad Čustović, Olga Muratti i Pero Vićan.

  Cilj povjerenstva, ovlaštenog od Gradskog vijeća kao predstavničkog tijela Grada Dubrovnika je prije smanjiti iznos nadoknade štete u iznosu od 261 milijun kuna koji  Midia grupa potražuje od Grada Dubrovnika na aktualnom arbitražnom sporu, te do pravorijeka arbitražnog spora iznaći  zadovoljavajuće rješenje za gradski proračun i građane Grada Dubrovnika.
  Ponude Midia grupe i PBZ-a za rješavanje spora ocijenjene su nezadovoljavajućim. Rečeno je kako ponude ne proizlaze iz realnih troškova izgradnje garaže, ne uvažavaju činjenicu da je zemljište za gradnju objekta dobiveno bez naknade, ni činjenicu da je garaža ostvarila prihod u proteklih šest godina koji se nije koristio za otplatu kredita i plaćanje svih obveza prema Gradu Dubrovniku, što u konačnici ukazuje da ne uvažavaju Grad Dubrovnik kao partnera.

  Usuglašen je zajednički stav kako je najbolje, moguće i jedino prihvatljivo rješenje, kupovina garaže na Ilijinoj glavici, po prihvatljivoj i realnoj cijeni, temeljem sagledavanja financijske analize poslovanja garaže i  prema proračunskim  mogućnostima grada.

  Istodobno će se strateški sagledati sve odrednice odluke o novoj regulaciji prometnog režima oko stare gradske jezgre, s ciljem da se ulaskom u vlasništvo ovog komunalnog objekta dugoročno riješi problem parkinga kontaktne zone Grada i prometnih gužvi koje uzrokuju svi sudionici u prometu: automobili, turistički autobusi i taksisti.

  Podijeli

  Komentiraj