Ponedjeljak, lipanj 24

  U 10. kolu 45. Prvenstva Dubrovnika u stolnom tenisu 2022/23. postignuti su izuzetno zanimljivi rezultati. Utakmica između ekipa Soul caffe i Marinkolora odgođena je zbog bolesti igrača. Međutim, ekipa Lapad kolor je dobila utakmicu protiv ekipe Nobody B.I. bez igre, 7:0, jer je ekipa Nobody B.I. odustala od takmičenja u ovom prvenstvu.

  Ekipa Dr Čolić je odlično igrala protiv ekipe Ombla i pobijedila sa rezultatom 6:1. Najbolji igrač susreta bio je Filip Mikulić iz ekipe Dr Čolić, koji je svojoj ekipi donio 2 pojedinačne pobjede, a igračima protivničke ekipe nije prepustio niti jedan set. Pored njega, Ante Jupek i Ivica Petković iz ekipe Dr Čolić su također odlično igrali i donijeli pobjedu svom timu.

  Ekipa Šampinjoni Konavle je pobijedila ekipu Aragosa travel sa rezultatom 4:3. Najbolji igrač susreta bio je Vedran Đurđević iz ekipe Šampinjoni Konavle, koji je svojoj ekipi donio 2 pojedinačne pobjede, a igračima protivničke ekipe nije prepustio niti jedan set. Pored njega, Vlaho Car iz iste ekipe je također odlično igrao i donio pobjedu svom timu.

  Ekipa Orlando je bila dominantna protiv ekipe Tropic Thunder i pobijedila sa rezultatom 6:1. Najbolji igrač susreta bio je Damir Parmać iz ekipe Orlando, koji je svojoj ekipi donio 2 pojedinačne pobjede, a igračima protivničke ekipe nije prepustio niti jedan set. Pored njega, Damir Gleđ i Boris Cikoja iz ekipe Orlando su također odlično igrali i donijeli pobjedu svom timu.

  Svi ovi rezultati pokazuju da je 45. Prvenstvo Dubrovnika u stolnom tenisu 2022/23 vrlo izjednačeno i napeto te da se očekuje još mnogo uzbudljivih mečeva u narednim kolima.

  Nakon 10. kola na prva tri mjesta nalaze se ekipe Dr Čolić s osvojenih 20, Soul caffe i Marinkolor s osvojenih 17 bodova. Najbolji pojedinci nakon 10. kola su Filip Mikulić (Dr Čolić), Marko Venier (Marinkolor) i Ante Jupek (Dr Čolić). Najbolji parovi nakon 10. kola su Ante Jupek / Filip Mikulić (Dr Čolić), Marijo Obrovac / Maro Šimunović (Ombla) i Vlaho Car / Vedran Đurđević (Šampinjoni Konavle).

  Podijeli

  Komentiraj