Muškarci i žene ne mogu biti ‘samo’ prijatelji

Muškarci i žene ne mogu biti samo prijatelji jer je pitanje trenutka kada će eskalirati seksualna privlačnost s jedne ili s druge strane, tvrde stručnjaci.

U istraživanju provedenom na Sveučilištu u Wisconsinu sudjelovalo je 88 muško-ženskih prijatelja mlađe životne dobi, koji su odgovarali na pitanja o svom odnosu, piše Mic.

Gotovo svi muški ispitanici, bez obzira jesu li u vezi, priznali su kako ih njihove prijateljice privlače. Mišljenja su da i one isto osjećaju prema njima, ali skrivaju svoje osjećaje.

Što starije to ‘opasnije

85 posto djevojaka je otkrilo kako osjeća nešto više od prijateljstva prema svom prijatelju. Djevojke koje su u vezi nisu krile kako bi ušle u vezu sa svojim prijateljem ukoliko bi im trenutna veza pukla.

Drugi upitnik je bio namijenjen sredovječnim ljudima, a gotovo svih 144 ispitanika je u braku.

Rezultati su pokazali da privlačnost među prijateljima u poznijoj dobi također postoji. Ispostavilo se da su žene u godinama još ‘opasnije’, jer se kod 80 posto ispitanica ispostavilo kako im je muški prijatelj u stvari simpatija, dok je to za svoje prijateljice priznalo 70 posto muškaraca.

net.hr