Ponedjeljak, prosinac 4
  Na jubilarnom 20. Sajmu zdravlja u Vinkovcima održanom od 15. do 17. travnja sudjelovali su predstavnici Grada Dubrovnika.

  Miho Katičić i Mirjana Beg iz Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika su u okviru Foruma hrvatskih zdravih gradova i županija i Foruma osoba s invaliditetom održali predstavljanje implementacije Strategije za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom Grada Dubrovnika, koja je izazvala veliko zanimanje sudionika i visoke ocjene za dosegnutu razinu skrbi za osobe s invaliditetom.

  Antonija Nikolić i Kate Ucović, predsjednica i tajnica dubrovačkog Društva distrofičara, uz sudjelovanje na Forumu zdravih gradova i Forumu osoba s invaliditetom, na Sajmu zdravlja predstavile su rad Društva i proizvode koje izrađuju članovi Društva. Pročelnik Katičić sudjelovao je i u radu Izborne skupštine Hrvatske mreže zdravih gradova.

  U protekloj godini je za mjere i aktivnosti za potrebe osoba s invaliditetom iz gradskog proračuna  izdvojeno čak četiri milijuna kuna od čega 800 tisuća kuna samo za projekte udruga osoba s invaliditetom. Najznačajnije izdvajanje je ono za odgoj i obrazovanje u iznosu od 1,4 milijuna kuna, za projekte asistenata u vrtićima i školama, zatim za mjere i oblike socijalne skrbi 750 tisuća kuna te stanovanje, mobilnost i pristupačnost 550 tisuća kuna, što se odnosi na troškove specijaliziranog vozila za prijevoz invalida, transportera za savladavanje arhitektonskih prepreka u povijesnoj gradskoj jezgri i prijevoz štićenika Doma Josipovac.

  Podijeli

  Comments are closed.