Ponedjeljak, lipanj 24
  Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sastao se danas s predsjednikom udruge Ambient Croatia Androm Vidakom i ravnateljem JU Rezervat Lokrum Mariom Tevšićem. Teme razgovora kretale su se od budućnosti glazbenog festivala u ovom gradskom parku, ulaganja, prvenstveno u izgradnju amfiteatra kapaciteta 1000 ljudi, pa do razvoja daljnje međusobne suradnje.

  U pripremi je Zaključak kojim će se sukladno Odluci o gospodarenju nekretninama upravljanje parkom Osrula kao parkom u vlasništvu Grada Dubrovnika ustupiti JU Rezervat Lokrum, a u svrhu održavanja glazbenih i drugih kulturnih događanja za što je ova javna ustanova registrirana. Kako je već  ranije istaknuto, u ovom segmentu, posebno logističkom i produkcijskom, nastavit će se suradnja s udrugom Ambient Croatia i gospodinom Androm Vidakom uvažavajući njegov višegodišnji predani angažman u kreiranju prepoznatog sadržaja na ovom jedinstvenom lokalitetu.

  Prema izričitoj želji gradonačelnika, a u svrhu održavanja kontinuiteta glazbenih nastupa na ovoj lokaciji, dogovoreno je da će se tijekom ovog ljeta na Orsuli prirediti nekoliko koncerata. Za iduću sezonu pažljivo će se krenuti u zajedničko pripremanje programa, vodeći računa o senzibilitetu lokaliteta, a glazbena događanja paralelno će se odvijati na Lokrumu i Orsuli. Podsjetimo, u organizaciji javne ustanove na Lokrumu nas tijekom kolovoza očekuju nastupi Rundek Cargo Tria, Vanne, Tamara Obrovac Quarteta te Vlatka Stefanovskog s Miroslavom Tadićem. Koncertnu sezonu na Lokrumu pak otvorit će Dubrovkinja Ines Tričković u subotu, 23. srpnja i to s repertoarom kojeg je ranije ove godine izvela u prestižnom Carnegie Hallu.

  Također, Grad Dubrovnik raspisat će javni arhitektonsko-urbanistički natječaj za uređenje parka.

  Podijeli

  Comments are closed.