Završeni su svi radovi na održavanju i sanaciji javnih kupališta i plaža koje redovito godišnje provodi ugovorni izvođač, a prema nalogu Grada Dubrovnika. U nešto više od mjesec dana uređena je ukupno 21 javna plaža. Radovi su uključivali poravnavanje postojećih i nasipanje novih žala, ali i sanaciju različitih oštećenja, na samim kupalištima i pristupima moru.

  Na Plaži Mandrač u Solitudu betoniran je prilazni put i podest kod tuša, nasut je i uređen mali parking kod lučice te su nasuti žali cijelom dužinom plaže. U fazi izrade su dvije kabine za presvlačenje, a također je pri završetku dječje igralište od pijeska, površine cca 20 m2, dok će se na obližnju plažu za pse uskoro montirati i tuš za četveronožne ljubimce.

  Oštećeni betonski zidići popravljeni su na plaži Pogačić, a betonski podzid  i skale na Visu II. Na plaži Šulić popravljena je zaštitna željezna ograda.

  Četiri površinom manja, ali popularna kupališta uređena su na predjelu Mokošica – uz more, između ostalih plaže „Ispod bora“  i „Ex ambulanta“.

  Radovi su izvršeni i na plažama u Lozici, Štikovici, kod Gverovića, plaži Bunica, Soline, Kod izvorišta u Malom Zatonu, te Mala ponta, Bat i kupalištu kod restorana Ankora u Velikom Zatonu. Plaža u Brsečinama također je dobila make-over; uz nasipanje novih i poravnavanje žala popravljene su i betonske podzide. Konačno, uređene su i plaža Zaorsan u Suđurđu na otoku Šipanu, plaža Priježba u Luci Šipanskoj i na predjelu Katino.

  Sredstva previđena u Proračunu za ovu namjenu iznose 1.330.000 kuna.

  Podijeli

  Comments are closed.