Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić, u pratnji predsjednika Uprave Vodovoda Valentina Dujmovića, njegovih suradnika i pročelnika nadležnih upravnih odjela, u utorak je obišao završne radove na pročistaču otpadnih voda u Orašcu, centralnog uređaja koji će prikupljati otpadne vode s područja Štikovice, Velikog i Malog Zatona, te Orašca.
    Uslijedio je obilazak radova na drugoj fazi izgradnje vodoopskrbnog sustava Gornja sela, koja uključuje crpnu stanicu i trafostanicu Mrčevo. Uz sufinanciranje iz proračuna Grada Dubrovnika u iznosu od 1,2 milijuna kuna izvodi se proširenje ceste Mrčevo – Kliševo. Očekuje se da će radovi na uređenju ceste završiti do kraja godine, a do proljeća i na vodoopskrbi sela Mrčevo, Mravinjac i Riđica. Gradonačelnik Vlahušić iskazao je spremnost Grada za financiranjem proširenja prometnice do Mravinjca i Riđice.

    Podsjetimo, prvi mlaz vode u Gornjim selima simbolično je pušten iz hidranta na Gromači u srpnju, a uslijedilo je priključenje na sustav korisnika u Kliševu, Ljupču i Gromači.

    Projekt izgradnje vodoopskrbnog sustava Gornja sela Orašca prema ugovoru o sufinanciranu s Hrvatskim vodama ukupno je vrijedan 19,8 milijuna kuna. U mjesnu mrežu u naseljima Gromača, Ljubač, Kliševo, Mrčevo, Mravinjac, Riđica Vodovod Dubrovnik je prethodno uložio 6 milijuna kuna vlastitih sredstava.

    Podijeli

    Komentiraj