Ponedjeljak, lipanj 24
  Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić ispunio je dužnost definiranu Zakonom o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora, te je zakupniku poslovnog prostora u tvrđavi Revelin u zakonskom roku uputio Prijedlog zaključka o produžetku ugovora pod istim uvjetima na rok od dodatna tri mjeseca. Istovremeno, zakupniku je upućena i Obavijest o prestanku važećeg ugovora s danom 15. prosinca 2015. godine.

  Ukoliko trenutni zakupac prihvati prijedlog predmetni prostor moći će koristiti najkasnije do 15. ožujka 2016. U suprotnom, istekom zakupa, odnosno 16. prosinca 2015., zakupnik je dužan prostor vratiti u posjed Gradu Dubrovniku i osloboditi ga od osoba i stvari.

  Prijedlog zaključka o produženju ugovora gradonačelnik je osim zakupniku uz isti dopis dostavio Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske i predsjedniku Gradskog vijeća Matu Frankoviću obrazlažući svoju odluku, te tražeći od Držanog odvjetništva i Gradskog vijeća zauzimanje jasnog stava o korištenju tvrđave Revelin i upute za daljnje postupanje: prestanak zakupa s postojećim zakupnikom koji ispunjava ugovorne obveze, produženje ugovora pod novim uvjetima ili posve novo rješenje.

  Uz Prijedlog zaključka i Obavijest zakupniku o prestanku važećeg ugovora, gradonačelnik Vlahušić na navedene adrese dostavio je i zapisnik Povjerenstva za određivanje visine zakupnine, namjenu prostora, rok trajanja zakupa i provođenje natječaja od 21. runa 2015., kao i dopis koji je 28. rujna upućen Gradskom vijeću. Tim dopisom, podsjeća gradonačelnik, od Gradskog vijeća zatraženo je donošenje odluke o načinu gospodarenja prostora u tvrđavi Revelin, koji se do 15. prosinca 2015. godine koristi temeljem Ugovora o zakupu.

  -„Kako predmetni zahtjev nije uvršten u dnevni red 9. sjednice, koja je održana 12. i 13. listopada 2015. godine, a s obzirom na zakonske rokove koje imam kao gradonačelnik odučio sam, sagledavajući sve okolnosti slučaja uputiti dopis zakupniku s obavijesti o prestanku važenja ugovora o zakupu prostora u tvrđavi Revelin s danom 15. prosinca 2015. godine i pozvati ga na povrat predmetnog prostora u posjed Grada Dubrovnika“, navodi gradonačelnik u dopisu Državnom odvjetništvu, predsjedniku Gradskog vijeća i trenutnom zakupniku poslovnog prostora, te dodaje: „Nakon ovako donesene odluke, koja se nalazi u prilogu, sagledavajući sve posljedice navedene odluke, a s obzirom da postoji izražen javni interes za nastavkom rada jedinog zabavnog kluba u Dubrovniku, koji svojom kvalitetom ponude značajno doprinosi ukupnom sadržaju turističke destinacije, ali nudi i kvalitetne sadržaje za lokalno stanovništvo tijekom zimskih mjeseci, kao i sagledavajući moguću financijske štetu po Grad Dubrovnik i Republiku Hrvatsku zbog nedostatka prihoda, kako u gradski tako i u državni proračun, odlučio sam produljiti ugovor pod istim uvjetima u naredna tri zimska mjeseca. Navodim da su po mom mišljenju oba dokumenta jednako pravno važna, iako primjena jednoga isključuje primjenu drugoga. Zato i predlažem Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske, te Gradskom vijeću Grada Dubrovnika da narednih dana, a najkasnije do 15. prosinca 2015. godine, zauzme jasan pisani stav kako postupiti“, zaključuje gradonačelnik Vlahušić.

  Podijeli

  Komentiraj