Ponedjeljak, prosinac 4

  Rhonda Gessner uvjerena je kako je aspartam krivac za tešku bolest koja je dijagnosticirana njezinoj sestri.

  Liječnici su učinili sve moguće pretrage, ali nisu mogli otkriti što njezinoj sestri uzrokuje bol u trbuhu i zbog čega više ne može hodati. Napravljena je biopsija tkiva mišića, a onda se Rhonda sjetila jednog članka.

  Pitala je sestru da li je pila dijetalna pića na što je dobila potvrdan odgovor. Ne samo da je konzumirala takva pića, već je samo to i pila! Rhonda joj je rekla da odmah baci to sve jer je, kaže, otkrila uzrok njezinoj bolesti. Zaslađivač aspartam.

  “Samo 32 sata nakon što je prestala piti dijetalna pića, sestra me nazvala i rekla mi kako može ponovno normalno hodati”, napisala je u blogu Rhonda.
  Simptomi trovanja aspartamom su glavobolja, oslabljen vid, visoki tlak i vrtoglavica. Rhonda je uvjerena da joj se sestra otrovala aspartmamom u dijetalnim pićima. Kompanija Pepsi nedavno je u potpunosti izbacila aspartam, pa sada u pića dodaje sladilo sukralozu koje se ne zadržava u tijelu.

  Inače, aspartam se nalazi u većini žvakačih guma, dijetalnih pića, bonbonima pa čak i u pastilama za grlo, a neki tvrde da ga ima čak i u mlijeku.

  Podijeli

  Komentiraj