Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić donio je danas novi Pravilnik o visini zakupnine za korištenje javnim površinama Grada Dubrovnika koji će se primjenjivati od 1. travnja 2016., sukladno odluci Povjerenstva za javne površine.

    Sagledavajući sve okolnosti i uvjete korištenja gradskih površina za štandove, kioske, štandove, pultove i druge u svrhu obavljanja gospodarskih aktivnosti, kao i pritužbe građana, Povjerenstvo je donijelo odluku o izmijeni cijena za sljedeću ljetnu sezonu.
    Radi određivanja visine zakupnine prema lokaciji javne površine utvrđeno je pet zona na području Grada Dubrovnika. Uvjet za zaključenje ugovora za korištenje javne površine u prvoj zoni koja obuhvaća Stradun i Lužu, je obavljanje djelatnosti svih 12 mjeseci u godini. Iznimka je potreba z a neophodnim renoviranjem, za što je potrebno posebno odobrenje gradonačelnika. Za sve ostale ugostiteljske objekte Ceh ugostitelja će donijeti Plan dežurstva za razdoblje od 1. studenog do 31. ožujka kojeg će se vlasnici morati pridržavati.

    Pravilnik o visini zakupnine za korištenje javnim površinama Grada Dubrovnika pogledajte OVDJE.

    Podijeli

    Komentiraj