Od iduće godine besplatni udžbenici i za srednjoškolce

Grad Dubrovnik završio je proceduru nabavke udžbenika za osnove škole. Postupak javne nabave proveden je zasebno u svih šest osnovnih škola na gradskom području, a s odabranim dobavljačima škole su sklopile ugovore.

Gotovo 3200 kompleta koji sadržavaju udžbenike i radne bilježnice svih predmeta, uključujući izborne, u škole će se dostaviti na vrijeme, pred početak nove školske godine.

Zahvaljujući odgovornom upravljanju i uspješnom poslovanju, namjera Grada Dubrovnika jest program financiranja udžbenika već za sljedeću školsku godinu proširiti i na srednje škole na gradskom području čiji je osnivač Dubrovačko-neretvanska županija.

Naime, Pravilnikom o uvjetima, postupku i načinu ostvarivanja prava na dodjelu udžbenika za učenike osnovnih škola čiji je osnivač Grad Dubrovnik propisana je i obveza čuvanja preuzetih knjiga i njihovog vraćanja na kraju školske godine tako da dodatna nabavka srednjoškolskih kompleta neće značajnije povećati ukupna godišnja planirana sredstva za ovu namjenu.

Ukupna vrijednost nabavljenih kompleta školskih udžbenika iznosi oko 2.800.000,00 kuna, što je za 200.000 kuna manje nego što je bilo predviđeno Proračunom za 2015.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.