Otvoren 2. Dubrovački zimski festival

Paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu kod Male Onofrijeve fontane, uz prigodni program Župe Velike Gospe i Župe svetog Andrije, u subotu navečer započeo je Advent u Gradu i Dubrovački zimski festival.

Drugo izdanje Dubrovačkog zimskog festivala službeno je obilježeno paljenjem blagdanske rasvjete na Stradunu, koju ove godine krase različiti dekorativni rasvjetni elemetni i projekcije na gradskim zidinama. Dubrovčanima i njihovim gostima, Grad je za otvaranje Festivala osigurao i besplatan javni prijevoz.

Za svoj 10. rođendan Soundset Ragusa Dubrovčanima je poklonila nastup rock grupe Vatra.

Prilikom otvaranja Festivala gradonačelnik Andro Vlahušić zahvalio je svima koji su vjerovali u ovaj projekt i podržavali ga. -“U početku, prvi dan kad su došle drvene kućice izazvale su puno prijepora, ali mislim da se ovolikog dolaska stanovnika ovoga Grada na Stradun sjećamo samo za Novu godinu i neke druge feste. Mislim da je ovo prvi put u zadnjih 20 godina da tijekom zime, studenoga i prosinca imamo ljude na Stradunu”, rekao je Vlahušić.

Dubrovački zimski festival tijekom puna dva mjeseca obuhvaća više od 150 zabavnih, kulturnih i gastronomskih događanja i programa. Ove godine najmlađi sugrađani moći će uživati u dječjem blagdanskom programu Orlandino, kojeg će skupa s odraslima stvarati djeca iz dubrovačkih vrtića i osnovnih škola, a otvara se 5. prosinca u Gružu, u parku Luja Šoletića. Gruž će također ugostiti lunapark i klizalište.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.