Povodom finalnog turnira Kupa Hrvatske, na bazenu u Gružu održana je konferencija za novinare na kojoj su nazočili trener prve momčadi Vjekoslav Kobešćak, kapetan Marko Bijač te najbolji strijelac kluba u svim natjecanjima, Felipe Perrone.

  Konferenciju je otvorio trener Vjekoslav Kobešćak koji je kazao kako su svi spremni za Zadar.

  ‘Atmosfera je odlična i što je najvažnije nemamo problema s ozljedama. Fokusirani smo samo na polufinale s Jadranom koji je jedna solidna momčad i utakmicu moramo ući maksimalno koncentrirani. Dosta nam je značila pobjeda protiv Szolnoka, ali je i ona pokazala neke slabosti’ kazao je Jugov trener.

  Potom je riječ preuzeo kapetan momčadi Marko Bijač.

  ‘Poučeni iskustvom iz prošle godine kada smo u susret s Mladosti ušli ‘lako ćemo’, a znate i sami kako je na kraju ispalo, uvjeren sam kako se to ove godine neće ponovit. Maksimalno smo koncentrirani na utakmicu s Jadranom koji je u kvalifikacijama pobjedio Mladost i to dovoljno govori o njihovoj ozbiljnosti. Jedva čekamo početak turnira i mislim kako imamo kvalitetu za uzet trofej.’

  Felipe Perrone po prvi je put nazoćio konferenciji za novinare pa su pitanja novinara osim o finalu Kupa bila i o nekim drugim temama.

  ‘Oprostite, ali teško je samo hrvatski, zato english.’, kroz smijeh je svoje obraćanje otvorio Perrone. ‘Mislim da su svi mogli vidjet da u svaku utakmicu ulazimo sa 100% i tako će biti i u Zadru. Već se danima spremamo za ovakav sistem natjecanja. Meni je ovo prva prilika za osvajanjem trofeja s Jugom i imamo tu mogućnost, ali samo uz uvjet ako pružimo igru koju smo demonstrirali do sada.’

  O svojoj sjajnoj igri kratko je rekao:

  ‘Došao sam u Juga da bih pomogao momčadi i sve što radim je za dobrobit momčadi. Nema tu ko je zabio više golova, bitan je krajnji rezultat. Kada sam došao tu, imao sam velika očekivanja, ali nisam mogao zamisliti da će u ovako kratkom periodu biti ovako dobro. Čast mi je i zadovoljstvo u ovom trenutku biti dio kluba u kojem igraju olimpijski i svjetski prvaci i ovi mlađi koji tek dolaze. Bit će zanimljivo vidjeti kako se pravi nova povijest kluba.’

  Zatim je Kobešćak rekao par iječi o splitskom Jadranu.

  ‘ To što igraju u A-2 ligi, ne znači kako su slabiji od pola momčadi iz A-1 lige. Ima iskusan kostur momčadi. Tu prije svega mislim na Strujića koji brani za Gruziju, Koljanina, koji je bio velika nada hrvatskog vaterpola. Zatim, tu je Pavlović, koji se vratio u reprezentaciju. Moramo opravdati ulogu favorita’, istaknuo je Kobešćak.

  Na pitanje usporedbe Szolnokija i Primorja, kapetan Bijač kazao je kako Szolnok ima više rješenja na vanjskoj liniji od Primorja, međutim:

  ‘Primorje ima deset fantastičnih igrača i nitko protiv takve ekipe ne može reći kako je favorit’, rekao je Bijač.

  Recept za igru protiv Primorja na kraju presice otkrio je Perrone. ‘Igramo zonu, mi dignemo ruke, Marko sve brani’.

  jug.hr

  Podijeli

  Komentiraj