Ponedjeljak, lipanj 24
  Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić potpisao je danas s predstavnicima  tvrtke Titan Constructa d.o.o. iz Zagreba ugovor o izvođenju radova na izgradnji skloništa za nezbrinute životinje na Žarkovici. Sa suradnicima je održao i sastanak sa Službom veterinarske inspekcije koja je gradonačelniku uručila optužni prijedlog protiv Grada Dubrovnika i Sanitata Dubrovnik.

  Definirani rok za izgradnju azila je 120 dana, te je realno za očekivati da će sklonište započeti s radom na proljeće 2016. Proračunom za 2015. za 1. fazu izgradnje skloništa i izrade dokumentacije osigurano je 1,7 milijuna kuna. Sklonište će raspolagati kapacitetom dostatnim za potrebe Grada Dubrovnika, a dogovoreno je kako će radovi za započeti prije kraja godine. Upravljanje budućim skloništem, koje će ispunjavati sve zakonske uvjete za smještaj i brigu nad napuštenim životinjama, preuzet će tvrtka Sanitat.

  Naknadno su se gradonačelnik Vlahušić, direktor Sanitata Dubrovnik Vedran Kunica i pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Marko Miljanić sastali su s predstavnicima Službe veterinarska inspekcija, Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane pri Ministarstvo poljoprivrede.

  Inspektori su gradonačelniku Vlahušiću uručili optužni prijedlog podignut protiv Grada Dubrovnika i Sanitata Dubrovnik radi počinjenog prekršaja. Posjetili su kako je u svibnju ove godine Služba veterinarske inspekcije rješenjem naložila premještaj životinja iz neovlaštenog azila na Žarkovici koje ne zadovoljava uvjete propisane zakonom, te je konstatirano kako u propisanom roku nisu ispunjene date smjernice. Daljnje upute inspekcije su da se u što kraćem roku izmjeste sve životinje sa navedene lokacije u odobrena skloništa u Republici Hrvatskoj. Gradonačelnik Vlahušić izvijestio je inspektore kako je neposredno prije potpisan ugovor o početku radova na Žarkovici, te kako Grad Dubrovnik nastavlja ispitivati mogućnost iznalaženja većeg i kvalitetnijeg prostora van užeg gradskog područja. Zaključeno je kako je dotada potrebno rješavanje ovog gorućeg pitanja i stvaranje zadovoljavajućih uvjeta za životinje.

  Podijeli

  Komentiraj