Ponedjeljak, lipanj 24
  Ugovor o koncesiji za žičaru Dubrovnik-Srđ bio je tema sastanka gradonačelnika Andra Vlahušića, predsjednika Gradskog vijeća Mata Frankovića, direktora tvrtke Excelsa nekretnine Anta Ruskovića, pročelnika UO za poduzetništvo, turizam i more Vlaha Margaretića i predstavnika klubova vijećnika održanog u utorak u Maloj vijećnici Grada Dubrovnika. 

  Prisutnima su predočene pristigle suglasnosti Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture i Državne uprave za upravljanje državnom imovinom (DUUDI), te mišljenje Ministarstva financija. Zaključeno je da izostanak suglasnosti ovog ministarstva na Zaključak Gradskog vijeća o utvrđivanju koncesijske naknade za gospodarsko korištenje od 26. listopada 2015. godine proizlazi iz nedovoljne upućenosti novog čelništva ovog državnog tijela u predmetnu problematiku.

  Tim Zaključkom, podsjetimo, određeni su najvažniji elementi budućeg ugovora. Varijabilni dio koncesijske naknade utvrđen je u visini od 15% ostvarenih prihoda od prodaje karata za vožnju žičarom, odnosno bruto prihoda ostvarenih od prodaje karata za vožnju žičarom umanjenih za PDV. Fiksni dio koncesijske naknade iznosi  12.000,00 kuna godišnje, odnosno 1.000 kuna mjesečno.

  Direktor tvrtke Excelsa nekretnine Anto Rusković istaknuo je interes vlasnika dubrovačke žičare za što hitnijim definiranjem i potpisivanjem Ugovora o koncesiji. Izvijestio je kako je nad postrojenjem žičare izvršen remont te da su postignuta znatna poboljšanja u svrhu unapređenja kvalitete usluge.

  Na sastanku se razgovaralo o detaljima ugovora i postignut je dogovor da se trajanje koncesije utvrdi na razdoblje od 50 godina. Nakon usklađivanja svih elemenata od strane stručnih službi Grada, prijedlog ugovora, koji će uključivati i pogodnosti uza građane Dubrovnika, žurno će se uputiti Excelsi nekretnine i klubovima vijećnika.

  Istovremeno će se zatražiti i sastanak svih uključenih strana u Ministarstvu financija RH u svrhu izdavanja nedostajuće suglasnosti kao bi se Ugovor o koncesiji konačno uputio u proceduru Gradskom vijeću na usvajanje. Tim činom osigurat će se uvjeti za naplatu proračunskih prihoda koji se procjenjuju u iznosu od pet do šest milijuna kuna godišnje.

  Podijeli

  Comments are closed.