Poraz Squarea u prvom susretu osmine finala Kupa

Square po drugi put ove sezone nije uspio slomiti otpor Futsal Dinama. Nakon prvenstva i poraza 4:1, u sklopu osmine finala Kupa Hrvatske poraženi smo 3:0. Bila je to dosta otvorena utakmica u kojoj je rezultat mogao biti i veći za domaćina, a s druge strane imali smo više od deset prilika za smanjenje rezultata. U prvoj utakmici u 2016. godini i prvoj utakmici osmine finala Kupa bili smo uvelike oslabljeni, nije bilo prvog vratara Zorana Primića, Duje Reza i Gordana Duvančića.

Otvoreno se igralo sve do 8. minute kada je Penava iskoristio nepažnju nakon izvođenja auta te presjekao loptu i iskoristio ‘jedan na jedan’ s vratarom za vodstvo 1:0. Nije Square tada pokleknuo, naprotiv, napadao je i imao šansi. Međutim, u 10. minuti novi šok za Square; domaćin je izveo korner, a Perković između tri igrača posprema loptu iza leđa Turuka..

Nakon 2:0 još Square pokušava, Marinko Mavrović priliku je dao i onim najmlađima, minute su upisali Kuraja i Čupić. Vodopić je prvi u 14. minuti zaprijetio, međutim njegov udarac s oko dva-tri metra odlazi poviše vratnice. Do kraja poluvremena niz prilika s jedne ili druge strane, ali je na kraju rezultat ostao nepromijenjen.

U nastavku Square dosta agresivniji, napada preko kapetana Cvjetkovića, Bevande, Šamije, Đuraša… ali u završnici bez uspjeha. Sve udarce je zaustavljao domaći čuvar mreže koji je na kraju skupio više od 15 obrana.

U 25. minuti novi posrtaj u glavnim trenucima i pogodak Dinama – Penava je po drugi put poentirao za 3:0. Utakmica se u posljednih 15 minuta mogla slomiti i otići na stranu domaćina, međutim Turuk je imao niz izvrsnih intervencija. Kako je Dinamo mogao otići na 4-0 tako je s druge strane Square imao prilike za toliko željeni pogodak..

Ušli smo dobro u utakmicu, kontrolirali smo igru. Stalno nam se događa da kontroliramo utakmicu i da iz naših grešaka primamo golove. To je jednostavno katastrofa. Svaki prekid nismo odigrali kako treba, imali smo prilika za vratiti se bili smo indisponirani. Primali smo pogotke iz smiješnih situacija.. U rotacija nam su nam baš nedostajali Rezo i Duvančić. Turuk je odradio dobar posao, al što tražiti kad iz 15 prilika nismo postigli pogodak. Čini se da je stanka uzela danak, međutim ništa još nije gotovo, uzvrat je u nas i sve ćemo napraviti da izborimo final four, rekao je Marinko Mavrović nakon utakmice.

Uzvrat se igra 8. ožujka u Gospinom polju!

mnksquare.com