Četvrtak, svibanj 23

  Župan Nikola Dobroslavić, pročelnica za obrazovanje, kulturu, znanost i šport Marijeta Hladilo i direktorica Regionalne razvojne agencije Dunea Melanija Milić održali su sastanak  s užim timom za pripremu kandidature Grada za Europsku prijestolnicu kulture.

  Ovom prigodom, članovi tima su prezentirali županu Dobroslaviću sadržaj završne kandidacijske knjige koju su predali Ministarstvu kulture Republike Hrvatske, a čime je ispunjena prva i najvažnija obveza u drugoj i konačnoj fazi kandidature hrvatskih gradova za Europsku prijestolnicu kulture te su predstavili zajedničke radne zadatke koji predstoje do kraja ožujka.

  Kandidacijska knjiga će uz prezentaciju pred prosudbenim povjerenstvom biti  presudna u odluci – koji će hrvatski grad zajedno s irskim gradom-partnerom biti središte europskog kulturnog i umjetničkog života 2020. godine.

  Župan Dobroslavić je izrazio uvjerenje kako su sve aktivnosti vezane uz projekt Europske prijestolnice kulture obavljene na najbolji mogući način te kazao kako će Dubrovačko-neretvanska županija i dalje aktivno podupirat ovaj projekt.

  Odluka o hrvatskom gradu koji će ponijeti titulu Europske prijestolnice kulture bit će donesena krajem mjeseca ožujka.

   

  Podijeli

  Comments are closed.