Ponedjeljak, srpanj 22
  Na inicijativu gradonačelnika Grada Dubrovnika Andra Vlahušića u hotelu Kompas danas je održan sastanak s predstavnicima dijela hotelskih kuća koje posluju u Dubrovniku. Razgovaralo se o prijedlozima koje je na temu dostupnosti destinacije u zimskom razdoblju prošlog tjedna uputio gradonačelnik. Sastanku su se odazvali predstavnici Jadranskih luksuznih hotela, hotela Rixos Libertas i Raddison Blu, dok je sastanak s grupacijom Valamar najavljen za idući tjedan.
  Predstavnici nazočnih hotelijera iskazali su punu potporu naporima koje Turistička zajednica kroz svoj sustav poduzima na prezentaciji Dubrovnika kao cjelogodišnje destinacije te na ponovnom uspostavljanju linije za Frankfurt, te inicijativu Grada Dubrovnika na stvaranju novog proizvoda van glavne turističke sezone.Predsjednik Uprave JLH Camilo Soza i direktor hotela Rixos Libertas Ayhan Basci u potpunosti su podržali gradonačelnikov prijedlog da izdvajanjem dvije kune po noćenju tijekom četiri ljetna mjeseca hotelski sektor doprinese stvaranju fonda koji bi se namjenski utrošio upravo na rješenje dostupnosti tijekom zimskog reda letenja. Ovaj model potrebno je detaljno definirati, a za njegovo provođenje nužna je potpora svih kuća. Gradonačelnik je posebno zahvalio gospodinu Sozi zato što su Jadranski luksuzni hoteli kao jedna od najvećih hotelskih tvrtki prvi stali iza ovog prijedloga.

  Postignut je zaključak da je, uz Frankfurt za koji je zadužena Turistička zajednica, imperativ intenzivirati pregovore s British Airways oko ponovnog uspostavljanja zimskih letova između Londona i Dubrovnika, poželjno tri puta tjedno. Tijekom pregovora, zaključeno je, treba biti iznimno korektan i fleksibilan s obzirom na značaj ove linije i britanskog tržišta.

  Svu prisutni pozdravili su odluku Turskih Airlinesa o uspostavi direktne linije Istanbul – Dubrovnik čija se inauguracija očekuje već u svibnju ove godine. Gradonačelnik je također istaknuo i partnerstvo s općinom Beyoglu u Istanbulu te je izražena nada da će se suradnja između Dubrovnika i Republike Turske samo jačati.

  Predstavnici hotelijera pohvalili su poteze Grada Dubrovnika u stvaranju novog sadržaja u destinaciji organizacijom Zimskog festivala, te su iskazali interes za sudjelovanjem što je gradonačelnik pozdravio. Hotelijeri su također iskazali svoju želju da se, posebno u vrijeme adventa i karnevala, programima dodijeli internacionalni karakter, pa se stoga razgovaralo i o mogućnosti organiziranja dočeka Nove godine uz nastup neke od međunarodnih glazbenih zvijezda.

  Sastanku su nazočili i pročelnik UO za poduzetništvo, turizam i more Vlaho Margeretić, direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić i zamjenik direktora Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić.

  Podsjetimo, uz pismo hotelijerima gradonačelnik Andro Vlahušić prošlog tjedna uputio je službeni dopis britanskom  avioprijevozniku British Airways s prijedlozima suradnje na zimskom redu letenja, a nakon sastanka koji je u prosincu održan u Londonu. Sličan dopis poslan je i Turkish Airlinesu. Prijedlozi predviđaju subvencioniranje praznih sjedala od prosječne popunjenosti do točke isplativosti u iznosu od po 100 GBP po sjedalu, odnosno 100 EUR po sjedalu za Frankfurt i Istanbul.

  Razgovori s hotelijerima nastavit će se.

  Podijeli

  Comments are closed.