Zamjenica župana Marija Vučković sudjelovala je na predstavljanju poduzetničkog impulsa za Dubrovačko – neretvansku županiju,a predstavljanje u Dubrovniku organizirali sunRegionalna razvojna agencija DUNEA i ostale potporne županijske institucije – Centar za poduzetništvo DNŽ, Obrtnička komora DNŽ i HGK županijska komora Dubrovnik.

  Pomoćnica ministra Nadica Žužak i voditelj Odjela za poticanje umrežavanja i drugih oblika udruživanja Goran Ševo, iz Ministarstva poduzetništva i obrta, predstavili su danas u Dubrovniku programe poticanja poduzetništva i obrta ”PODUZETNIČKI IMPULS 2015.” za poduzetnike iz Dubrovačko-neretvanske županije.

  Ovogodišnji program najvredniji je do sada, dakle od 2012. godine od kad se provodi, i na raspolaganju je 4,37 milijardi kuna. Radi o setu mjera koje Vlada objedinjuje u program koji pomaže da se u Hrvatskoj lakše posluje, koji potiče poduzetništvo i obrt kroz dodjelu bespovratnih sredstava Europske unije, te koji olakšava pristup financiranju poslovanja.

  Prije samog raspisivanja svakog natječaja, na stranicama MINPO-a, pod linkom ‘Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću – eSavjetovanje’, bit će dostupna radna verzija na koju će se moći podnijeti primjedbe, nakon čega će se raditi konačna verzija natječaja.

  Već su objavljena tri javna poziva – za jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije, jačanje konkurentnosti uslužnih djelatnosti te cjeloživotno obrazovanje za obrtnike. Natječaji iz područja turizma predviđeni su za drugi kvartal ove godine.

  Podijeli

  Komentiraj