Ponedjeljak, lipanj 24
  Vodovod Dubrovnik d.o.o. završio je postupak javne nabave za izgradnju uređaja za pročišćavanje pitke vode. Za izvođača radova izabrana je francuska tvrtka Degremont.

  „Rok izvođenja radova je 12 mjeseci i očekujemo kako će Dubrovčani od sredine iduće godine zahvaljujući najsuvremenijoj tehnologiji imati pitku vodu neovisno o vremenskim uvjetima“, objavio je gradonačelnik Andro Vlahušić na konferenciji za novinare održanoj danas u Maloj vijećnici istaknuvši kako je pročistač najvrjedniji objekt u Gradu Dubrovniku što se tiče komunalne infrastrukture u posljednjih 25 godina.

  Predsjednik Uprave Vodovoda Valentin Dujmović javno je predstavio Izvješće o poslovanju ovog društva u 2015. godini. Poslovanje Vodovoda u proteklom razdoblju krase financijska stabilnost i modernizacija poslovanja, briga za korisnike usluga, te niz ulaganja u osuvremenjivanje vodokomunalne infrastrukture za što osigurano čak 566 milijuna kuna EU sredstava. Čak 31 projekt izvest će se u sljedećem, četverogodišnjem razdoblju. Ulaganja obuhvaćaju ugradnju 70 kilometara novih cijevi i rekonstrukciju dodatnih 30 kilometara.

  Predsjednik Uprave Dujmović kao značajan projekt izdvojio je sustav “Štikovica-Vrbica-Lozica“ koji je krenuo u realizaciju, a odnosi se na izgradnju i rekonstrukciju sustava vodoopskrbe i odvodnje koji će omogućiti spajanje izvora Palata i Ombla. Napomenuo je i projekt izgradnje fekalne odvodnje Prijevor-Obuljeno, kao i uređaj za pročišćavanje otpadnih voda Orašac koji je trenutno u probnome radu.

  Čitavo Izvješće o poslovanju tvrtke Vodovod Dubrovnik d.o.o. preuzmite u vezanim dokumentima.

  Podijeli

  Comments are closed.