Ponedjeljak, lipanj 24

  U Dubrovniku za uskrsne blagdane boravi 5720 gostiju, što je za 35 posto više nego na isti dan prošle godine, javili su iz Turističke zajednice grada Dubrovnika.

  Kako su istaknuli u svom priopćenju, ovaj rezultat je utoliko bolji uzevši u obzir kako je Uskrs ove godine dva tjedna ranije nego lani, a broj gostiju je svega nekoliko stotina manji, poručili su iz TZ grada Dubrovnika.
  Najviše posjetitelja u tom gradu je iz Ujedinjenog Kraljevstva, a proslava židovskog blagdana Pesaha, koja se poklopila s proslavom Uskrsa, doprinijela je povećanju broja posjetitelja iz Izraela.

  Od početka godine u Dubrovniku je tako najviše gostiju boravilo iz Ujedinjenog Kraljevstva, a ostvarili su dosad 2464 dolazaka ili 17 posto više nego prošle godine u tom razdoblju, te 8685 noćenja ili 25 posto više. Slijede gosti s njemačkog tržišta koje je od prošle godine u stalnom usponu, a kojih je u Dubrovniku boravilo 1956 ili 48 posto više, s ostvarenjem od 6662 noćenja, odnosno 37 posto više nego istom razdoblju 2014. godine. Na trećem mjestu su gosti iz Izraela, potom Španjolci, gosti iz SAD-a, Finci, Francuzi i gosti iz Južne Koreje.

  Inače, prema procjenama Hrvatske turističke zajednice za vrijeme uskrsnih blagdana na Jadranu se odmara 70 tisuća gostiju.

  Uplovljavanjem brodova Oceana i Viking Star u dubrovačku luku Gruž, u Dubrovniku je u ponedjeljak otvorena ovogodišnja sezona brodova na kružnim putovanjima.

  Brodovi tvrtke P&O Cruises i Viking Ocean u taj grad su na Uskrsni ponedjeljak doveli 2720 gostiju, a prema podacima Lučke uprave Dubrovnik u travnju će u Dubrovniku na brodovima na kružnim putovanjima doći nešto više od 43 tisuće gostiju na ukupno 26 takvih brodova.

  Inače, tijekom ove godine u Dubrovniku se očekuje više od 870 tisuća gostiju s kruzera te 597 pristajanja, nešto manje nego prošle godine kada je u 577 uplovljavanja stiglo više od 914 tisuća gostiju.

  Hina|Danas.hr
  Podijeli

  Komentiraj