Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić i zamjenik gradonačelnika Željko Raguž primili su danas izaslanstvo švedskog grada prijatelja Helsingborga, na čelu s gradonačelnikom Matsom Sanderom, koje boravi u Dubrovniku od 8. do 11. siječnja.

    Mats Sander je u prijateljski Dubrovnik stigao u nastupni posjet, dva mjeseca nakon izbora na mjesto gradonačelnika Helsingborga, te se predstavio gradonačelniku Vlahušiću i izrazio želju za nastavkom uspješne suradnje između dvaju gradova koja traje već 18 godina. Gradonačelnik Vlahušić upoznao ih je sa trenutnim projektima Grada Dubrovnika, nakon čega se razgovaralo o potencijalnim oblicima suradnje, poglavito u područjima kulture. Sander je pozvao gradonačelnika Vlahušića da posjeti Helsingborg.

    U pratnji delegacije stigao je i ženski zbor Lucia Girls koji je gradonačelniku Vlahušiću i predstavnicima Grada otpjevao tradicionalne pjesme iz svoga kraja. Delegacija grada prijatelja je danas u pratnji zamjenika Raguža posjetila i Dom Maslina gdje je zbor nastupio za djecu i djelatnike doma, a sutra će održati koncert u domu za starije i nemoćne „Domus Christi“. U subotu 10. siječnja, nakon mise u katedrali koja počinje u 18 sati, zbor će nastupiti za širu javnost.

    Podijeli

    Komentiraj