Jug Adriatic Osiguranje slavio je u susretu 5. kola B skupine vaterpolske Lige prvaka protiv Španjolskog Sabadella rezultatom 14:10 (4:3, 3:3, 4:2,3:2)  i došao do vrlo važnih bodova u borbi za prvaka Europe. Utakmica se odigrala u Dubrovniku, u bazenu u Gružu, pred 450 gledatelja. Suci su bili Polychronopoulos iz Grčke i Schwartz iz Izraela.

  Trener Juga, Vjekoslav Kobeščak, na raspolaganju nije imao mladog beka Burđeleza. Na vratima je bio Popadić, koji je obranio 13 lopti, dok su na poziciji lijevog vanjskog igrača bili Fatović i Lazić, desno Joković i Kržić, na beku Biljaka i na poziciji centra Kakaris.

  Jug je predvodio Loren Fatović, koji je zabio tri gola, dok su Franko Lazić, Filip Kržić i Konstantinos Kakaris zabili po dva. Toni Mozara i Marko Žuvela upisali su po jedan pogodak, dok je Toni Popadić imao pet obrana.

  Dubrovčani su bili nešto učinkovitiji u realizaciji igrača više – Jug je ostvario 5-11, dok je Sabadell postigao 4 od 10.

  Osobne pogreške su bile izjednačene na obje strane, Jug je napravio 10, a Sabadell 12.

  Ova pobjeda daje Jugu veliku motivaciju i ohrabrenje u borbi za prvo mjesto u skupini B, što osigurava nastup na završnom turniru za prvaka Europe.

  Podijeli

  Komentiraj