Povodom potpisivanja ugovora o sufinanciranju pripremne faze izgradnje Studentskog doma u Dubrovniku u iznosu od 1.692.250,00 kuna, gradonačelnik Andro Vlahušić, rektor Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Nikša Burum i nadležni pročelnik Miho Katičić održali su danas konferenciju za novinare.

  Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost i sport Miho Katičić kazao je kako će se, sukladno Sporazumu o sufinanciranju izgradnje Studentskog doma kojeg Grad Dubrovnika proračunskim sredstvima podupire s ukupnim iznosom od 30 milijuna kuna, prva isplata od 1,7 milijuna kuna utrošiti na nultu fazu izgradnje doma, odnosno pripremne radove, koji obuhvaćaju preseljenje dijela Zavoda za mediteranske kulture Sveučilišta u Dubrovniku, s Montovjerne na Čibaču.

  –„Grad Dubrovnik je sredstva Sveučilištu uplatio u srijedu, 11. siječnja, a kako bi se cijeli postupak nabave i ugovaranja radova mogao završiti na vrijeme“, rekao je Katičić.

  Rektor Sveučilišta Nikša Burum zahvalio se gradonačelniku Vlahušiću i Gradskom vijeću Grada Dubrovnika, te Dubrovačko-neretvanskoj županiji, kazavši kako bez potpore lokalne zajednice uz sva nepovratna EU sredstva projekt ne bi mogao privesti kraju. Pojašnjavajući daljnji tijek projekta Burum je rekao kako je dovršen postupak javne nabave za odabir voditelja projekta te je potpisan ugovor. „U tijeku je postupak odabira tehničkog nadzora za izgradnju doma. Uskoro očekujemo otvaranje ponuda za izvođača radova. Sve ide svojim planiranim tijekom“, kazao je.

  „Gradje prethodno, uz sredstva koja su predmet ovog ugovora,  Sveučilište oslobodio komunalnog doprinosa u iznosu od 8 milijuna kuna za studentski dom, a ostaje i obaveza uplate preostalog iznosa od 28 milijuna kuna, nakon što se provede javni natječaj. Cijenimo Županiju, ali treba reći da oni sudjeluju s tri milijuna kuna. Lijepo je pomagati, ali pomaže najviše onaj tko ima. Veselim se što ćemo u akademskoj godini 2018./2019. imati Dubrovnik kao sveučilišni grad s novim studentskim domom“, kazao je Vlahušić te zaključio kako Grad u kontinuitetu čvrsto stoji iza Sveučilišta u Dubrovniku.
  ‘Kao voditelj projekta izgradnje Studentskog doma, prije svega bih se zahvalio kolegama i kolegicama vijećnicima u Gradskom vijeću i gospodinu gradonačelniku jer smo zajednički prepoznali ovaj za društvenu zajednicu  bitan infrastrukturni projekt. Oko te ideje smo se uvijek „držali za isti štap i gurali ga“ sve ove godine. Zadovoljstvo nam je što smo ušli u završnu fazu i što će 503 ležaja biti na raspolaganju studentima od akademske godine 2018/2019.“, kazao je Potrebica te dodao kako je preko 150 milijuna kuna nepovratnih sredstava osigurano iz EU fondova.

  Podsjetimo, Sukladno Sporazumu za potrebe sufinanciranja izgradnje kompleksa studentskog doma Sveučilišta u Dubrovniku, Grad Dubrovnik je u Proračunu za 2017. godinu dužan osigurati 11,864.700,00 kuna, a za 2018. preostali iznos od 16.443.050,00 kuna, što sveukupno čini ukupni iznosi sufinanciranja od 30 milijuna kuna.

  Podijeli

  Comments are closed.