Ponedjeljak, prosinac 4
  Glavni projekt za izgradnju 108 stanova za hrvatske ratne vojne invalide u Mokošici je završen te je predan nadležnom upravnom odjelu Grada Dubrovnika, izvijestila je gradonačelnika Andra Vlahušića projektantica tvrtke Arhitektonski projektni zavod – inženjering d. d. Dina Rajković na sastanku održanom u ponedjeljak u Uredu gradonačelnika.

  Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Grada Dubrovnika u najskorijem mogućem roku, izvjesno kroz tri tjedna, izdat će potvrdu na glavni projekt, najavila je jučer pročelnica Silva Vlašić.

  Za projekt izgradnje novih 108 stanova za najugroženije skupine branitelja i njihovih obitelji odabrana je lokacija u Novoj Mokošici, iznad postojećih zgrada u kojima je 2013. stambeno zbrinuto 27 obitelji hrvatskih ratnih vojnih invalida i članova obitelji smrtno stradalih, zatočenih i nestalih branitelja iz Domovinskog rata.

  Grad Dubrovnik će u Proračunu za 2016. godinu osigurati 10 milijuna kuna za izgradnju pristupne ceste s pripadajućom infrastrukturom za koju već postoji valjana građevinska dozvola. Uz to, a temeljem dogovora utanačenih na prethodnim sastancima s predstavnicima Ministarstva branitelja RH Grad će u naredne dvije godine izdvojiti po pet milijuna kuna za sufinancirane stanova kako bi pospješio realizaciju projekta Ministarstva, čiji se završetak očekuje do kraja 2017. na način da će se svaki stan od strane Grada Dubrovnika sufinancirati uz iznos od 100.000 kuna.

  Izgradnjom stanova u Mokošici zbrinut će se najveći dio branitelja i stradalnika s dubrovačkog područja. Dodatno, završava se Detaljni plan uređenja stambenog naselja za branitelje na Nuncijati za one branitelje koji se odluče na samostalnu gradnju.

  Podijeli

  Komentiraj